sreda, 13. avgust 2008

Spanje v Trnovem v avgustu

ko dogaja trnfest in je tvoje domovanje skoraj korak od Kuda FP - ga ni, spanja namreč, vsaj ne kvalitetnega.
Ob zaprtem oknu v poletni vročini ni šans, da bi zaspala, moj maček brez nočnega opazovanja skozi odprto okno pa tako ali tako ne more.
Pa ni problem v preglasni glasbi, ki bi donela v zgodnje jutro (organizatorji se desete zvečer, ko morajo utihniti, držijo skorajda do sekunde natančno, svaka jim čast - čeprav bi si takrat, ko mi glasba ugaja, želela, da bi podaljšali še za kakšne pol urce al pa mal več).
Problem ni v glasbi, problem je v folku.
Ne razumem, zakaj se je potrebno dreti? Na intervale? Do pete zjutraj? Na ves glas in to tako, da ne veš, ali bi v skrbi, da bodo bejbi (po statistiki sodeč se največ, popravek, samo derejo bejbe) od dretja odpovedale glasilke, poklical reševalce ali ji na glavo zvrnil vrč mrzle vode?
Podpiram trnfest, sem sama dostikrat tam, razumem pa tudi stanujoče v bližini, ki imajo službo od osmih, sedmih, šestih (reveži) zjutraj naprej. Razumem tudi, da je to samo en mesec. Česar ne razumem, pa je to dretje, zaradi česar in samo zaradi česar prebivalci v okolici Kud-a FP avgusta hodimo naokoli in v službo s trnfestovskimi podočnjaki.
Pri enakomernem šumu lahko skorajda vsakdo zaspi, dretje pa te vrže pokonci še iz tako globokega spanca.
Evo, sem izdavila, čeprav sem se v duhu podpore trnfesta do sedaj zadrževala.
JBG, lahko noč.

5 komentarjev:

Tina. pravi ...

Te popolnoma razumem.

Cim manj dretja zelim...

lili pravi ...

veš, onim bejbam po mojem niti približno ne hodi po glavi misel, kaj pa če bom koga zbudila? na žalost. tudi sama podpiram trnfest, razumem pa tudi tebe in tvoje sosede.
nisem pa za to, da se trnfest odpove. kam bi pa šli avgusta v LJ??? mogoče bi morali nastaviti kako 'protidretno' stražo. :)

lili pravi ...

moj komentar zveni, kot da bi ti hotla reči, da naj se trnfest odpove, kar vem, da ni res. hotla sem samo povedati, da če bi se sosedi trnefesta na veliko pritoževali, bi ga morda lahko kdaj v prihodosti tudi odpovedali. tega pa res ni bi hotela.

balena pravi ...

Lili, tudi sama nočem, da se trnfest odpove. Organizatorji se res držijo dogovora, do desete in nič dlje, čeprav bi se po moje lahko program zunaj dogajal tudi do enajste. Seveda, če bi bil tako discipliniran tudi folk. Pa ne da jih podim domov takoj po programu,nikakor ne, saj se program potem nadaljuje znotraj KUD-a. Samo se jim res ne bi bilo potrebno dreti, posebno, če so podporniki trnfesta, kot mi. Ker s takim obnašanjem res, in na žalost vseh podpornikov, ogrožajo obstoj trnfesta. Ker če ponoči, ko zaradi dretja ne morem zaspati, pogledam okna na sosednjih blokih, vidim prižgane luči in televizorje. In vem ,zakaj.
So se pa trnovčani do sedaj izkazali za kul. Policijskih racij ni bilo. Očitno se zavedajo, da trnfest je bil in bo in da traja samo en mesec.

olga pravi ...

zivjo alena, avgusta poskusi zaspati z usesnimi zamaski. zdaj se v lekarnah dobijo taksni mehki, ki jih sploh ne cutis. preverjeno pomagajo